Hokkaidosuppe
Fik suppen hos en kollega. Virkelig lækker. Den jeg her har lavet er lidt en blanding af den Stinna.dk og Valdemarsro.dk laver - eller i hvert fald med inspiration fra dem begge.
Ingredienser
• 2 spsk Flydende margarine eller andet fedtstof • 1 stk Hokkaidogræskar • 1 stk Løg • 4 stk /fed hvidløg • 2 stk Chili - alt efter styrke måske kun 1/2 • 4 stk Mellemstore gulerødder • 4 stk Mellemstore kartofler • 1 tsk Revet ingefær • 1 stk Karry • 1 tsk Sød paprika • 1/2 tsk Gurkemeje • 1 tsk gr Spidskommen • 1/2 L Vand • 2 stk Bouillonterning - gerne grøntsagsbouillon • 1 dåse Kokosmælk 400 ml (ikke light) • 1 stk Lime (saften) • 1/2 tsk Honning • 2-3 dl Yougurt eller creme fraice til pynt • 6 stk /skiver groft brødFremgangsmåde
Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i store tern. Græskarret skæres i kvarte og kernerne fjernes med en ske. Det skal ikke skrælles, men bare skylles godt.
Brug en god stor gryde (4-5 liters) - det giver lidt plads at arbejde på, når suppen skal blendes til sidst.
Varm fedtstof i gryden, og svits hakket løg og hvidløg et par minutter.
Kom grøntsagerne i gryden, også chilierne, som skal have fjernet kernerne og skæres lidt i stykker. Brug handsker til dem 🧤🔥
Rør rundt i gryden nogle minutter, så grøntsagerne får lidt varme. Tilsæt alle krydderierne inkl. ingefær, 1/2 liter vand, bouillonterninger, saften fra lime samt honning og kokosmælk.
Lad det koge under låg ved svag varme i ca 1/2 time gulerødderne skal være bløde.
Tag gryden fra varmen og blend suppen med stavblender indtil den er helt glat. Evt. tilsætte lidt vand - suppen skal ikke være lige så tyk som puré, så jeg måtte lige tilsætte ca. 1 dl.
Serveres i dyb tallerken pyntet med yoghurt eller cremefraice. Spis lunt brød til - VELBEKOMME 😊