Hjemmelavet pasta (uden æg)
4 personer
2 timer
Simpel fremgangsmåde, der gør det nemt at imponere gæster med hjemmelavet pasta. Kan laves med eller uden pastamaskine.
Ingredienser
Pastadej (uden æg)
• 450 gr Durummel Tipo 00 • 160 gr Hvedemel • 3 dl VandTilberedning
• 4-6 L Vand • 3 tsk SaltFremgangsmåde
- Ælt mel og vand sammen i en skål, og ælt den i 5 minutter. Dejen skal være fast, og må ikke klistre i fingrene. Man kan med fordel bruge en røremaskine.
- Lad dejen hvile i 20 minutter, i mens du gør klar til at rulle ud. Læg gerne et viskestykke over, for at holde fugten i dejen.
Sådan laver du din pasta
Er du den heldige ejer af en pastamaskine, så ruller du dejen på den. Alternativt kan man også rulle det ud på bordet, og forsigtigt skære det til pasta der.
Med pastamaskine
- Rul dejen til en lang pølse, og del dejen i 10 lige store klumper.
- Tag en klump ad gangen, og rul igennem på den største tykkelse først.
Afhængigt af din bordplads, så kan du rulle flere klumper til den tykkelse først, før du går videre til næste step, for at speede processen lidt op. - Kør pladen igennem pastamaskinen igen, på den ønskede tykkelse.
Sørg gerne for at holde hjørnerne så firkantede som muligt på pladerne, for at gøre pastaen mest ensartet. - Drys godt med mel på pladerne, inden du kører pladerne igennem, for at skære det til pasta.
Her bruges almindeligt hvedemel, og sørg for at bruge rigeligt, så ikke det klistrer sammen efter du har skåret det. - Hæng pastaen til tørre på tørrestativet.
Har du ikke et tørrestativ, så brug en ekstra håndfuld mel, og placer pastaen i en skål eller på bordet, og arbejd melen ind i forsigtigt, så det ikke klistrer sammen.
Ønsker du ikke at koge pastaen med det samme, kan du lade pastaen hænge og tørre. Det tager cirka 24 timer, før du kan pakke det ned, og opbevare det. På nettet læser jeg mig til det kan holde sig i 2-6 måneder tørret, men jeg har ikke selv kunne vente med at spise det med det samme 😋
Uden pastamaskine
- Del dejen i fire lige store klumper.
- Rul en klump ud på bordet til den har den ønskede tykkelse.
- Fordel en håndfuld mel ud på dejen, inden du skærer den i strimler eller hvad du ellers ønsker.
- Opbevarer pastaen på bordet eller i en skål, og husk godt med mel, så det ikke klistrer sammen.
Sådan koger du pastaen
- Kog en gryde med vand op. Brug gerne en større gryde, med mere vand end hvis du koger pasta normalt, da melen på pastaen godt kan få vandet til at udvide sig, og muligvis koge over hvis du bruger en for lille gryde.
- Når vandet koger, kommer du salten i, og så kan pastaen komme i.
Se om du kan komme pastaen i vandet så meget på samme tid som muligt, så det bliver færdigt på samme tid.
Sørg for at komme så lidt unødvendigt mel med i vandet som muligt. Det gør vandet unødvendigt melholdigt, og kommer der for meget i, får du en stor kogende gryde melsovs, og det er vi ikke interesseret i. - Smag løbende på pastaen, og kog den som du kan lide den.
Jeg kan personligt godt lide, at den ikke koger for meget, så den stadigvæk har lidt bid, så derfor er jeg meget over den og smager flere gange, så den ikke bliver udkogt.