Havregrynskugler

6 personer
2 timer

Ingen jul uden havregrynskugler 🌲

Ingredienser

• 300 gr Havregryn • 300 gr Flormelis • 6 spsk Kakao • 250 gr Lurpak smør • Ca. ½ dl Stærk kaffe (fx. lavet med 1 tsk. frysetørret kaffe) • 1½ tsk Romessens • 200 gr kokosmel til at rulle havregrynskuglerne i

Fremgangsmåde

Anvend foodprocessor.

Start med at findele havregrynene i foodprocessoren. Det gøres ved at "køre" dem på ca. middel af maskinens styrke i ca 1 minut.

Resten af ingredienserne tilsættes (undtagen kokos) og æltes i foodprocessoren til en jævn masse, som kan sættes på køl ca. 15 min, så den bedre kan trilles. Den må ikke blive for kold, skal stadig være så klistret, at kokosmel et kan hænge fast. 

De trillede kugler vendes i kokosmel efterhånden. Lægges på et par tallerkener i et enkelt lag og stilles på køl i nogle timer inden de lægges lagvis i beholder med tilklippet bagepapir imellem hvert lag.

Opbevares i køleskab.