Chocolate Chip Havregryn Cookies (Uden æg)

6 personer
45 minutter

Lækre, store og nemme småkager, fuld af chokolade... Hvad mere vil du have? 🍪🍪

Ingredienser

Chocolate Chip Cookies
• 150 gr Margarine eller Smør (stuetemperatur) • 100 gr Rørsukker • 100 gr Brun farin • 100 gr Hvedemel • 200 gr Havregryn • 1 tsk Vanillesukker • 1,5 tsk Bagepulver • 2 stk Æggeerstatningsæg • 150 gr Mørk chokolade
Evt.
• 100 gr Marcipan

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen med det samme (trin 7), så den er varm når du skal bruge den.
    Note: Tag bagepladen ud, så du kan arbejde på den kold.

  2. Hak chokoladen meget groft og stil væk. Chokoladen skal først blandes i dejen til sidst.
    Note: Lad gerne stykkerne være store, det er kun lækkert at bide ned i en stor klump chokolade 😋🍫

  3. Bland de tørre ingredienser i en skål, med god plads, og rør godt rundt.

  4. Ælt æggeerstatningen og margarine i dejen, enten med maskine eller med hænderne. Du skal ælte i cirka 5 minutter.
    Note: Hvis din margarine er kold, så kom den mikroovnen i 30 sekunder, eller til den er blød så du kan ælte den.

  5. Til sidst, hældes chokolade og evt. marcipan op i skålen, og æltes ind i dejen.
    Note: Vi gør det til sidst, for at undgå at chokolade smelter, hvis du ælter det i hånden.

  6. I kugler, af cirka en bordtennisbold størrelse, lægges småkagerne op på en bageplade med bagepapir, og får et let tryk, så de bliver mere flade.

  7. Bag småkagerne i 14-18 minutter ved 175° ved almindelig ovn.

  8. Når de er færdige, lad dem køle i cirka 8 minutter, og læg dem over på en rist.

  9. Nu skal du spise rigtig mange Chocolate Chip Cookies, så du fortryder du ikke lavede dobbelt så stor portion 😉 God fornøjelse