Brændte mandler
I en del år var der tradition for at bringe honninghjerte og brændte mandler med hjem fra julemarked.. Duften af de nylavede brændte mandler er fantastisk - også når man laver dem selv 😊
Ingredienser
• 200 gr Mandler • 125 gr Sukkee • 3/4 dl VandFremgangsmåde
Anvend pande og palet, som kan tåle den høje varme fra sukkeret. Jeg bruger støbejernspande og stålpalet.
Hav en bageplade med bagepapir klar til at hælde mandlerne ud på, når de er færdige
Kom mandler, vand og sukker på panden ved middelvarme. Rør konstant. Hav tålmodighed - det tager lidt tid.
Først smelter sukkeret I vandet, så krystalliserer det og efter et stykke tid, hvor man kan tænke, at det aldrig bliver godt, så begynder karameliseringen at finde sted. Nu skal man virkelig holde fokus og røre hele tiden, indtil sukkeret i det store hele er smeltet. De må ikke få for meget og slet ikke lugte af brændt sukker. Når mandlerne er færdige skal de hurtigt hældes af panden og bredes ud på bagepapiret med to gafler, og skilles ad inden de stivner til en stor klump.
Opbevares i en lufttæt beholder.