Aubergine dip/dressing

4 personer
1 time

Lækker græsk inspireret uden så mange kcal som så mange andre dip og dressinger 😊 Der bliver ca. ½ liter. Perfekt til salat, bagte grøntsager og kød - og sikkert også til tortilla chips 😋

Ingredienser

• 2 stk Aubergine • 2 stk fed hvidløg • 1/4 stk Rød peberfrugt • ½ - 1 stk Chili • 1 spsk Citronsaft • ½-1 tsk Salt • 2 stk Soltørrede tomater fra glas (dryppet fri for olie) • ½ bundt Persille • 100 gr Skyr naturel • 100 gr Yougurt naturel (gerne 1,5%, men alle typer kan anvendes)

Fremgangsmåde

Auberginerne skylles og tøres inden de halvere og lægges med skæresiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages 40 min ved 180 gr. alm ovn eller 170 gr i airfryer. De skal være helt bløde og sammenfaldne. 

Lad auberginerne køle af.

Skær peberfrugt, chili og hvidløgsfed i mindre stykker. 

Find minihakker en frem og kom indmaden fra auberginerne + alle ingredienserne, udtaget skyr og yougurt i. Bland til det hele har en jævn konsistens og er blevet meget fint hakket. 

Tilsæt skyr og yougurt kør nogle minutter med minihakkeren. Smag til med salt og måske mere citron.

Lad den gerne trække ½ - 1 time i køleskab inden den skal bruges. 

Kan holde sig 3 dage i køleskab.